CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, March 24, 2011

anggun ~

Anggun pandangan di mataku,

Ayu cantik tutur bahasamu,
Sayu lebur hatiku berpalu,
Terpaku ingin ku tahu,
Siapa yang menghantui diriku.



KL KL kosa nostra yang bicara,
Ramai ternoda dan ramai yang tergoda,
Ini kisah teruna dan juga dara,
Bertemu tak sengaja ketika ronda-ronda,
Bermula Subaru kelabu berpacu,
Tersekat pandangan ke arah sesuatu,
Tertanya di hati inikah ratu melayu,
Bersama ibu, nyata dia ku mahu tahu,
Harapku temu di destinasiku,
Berkat doa di dada, takdir kau ku temu,
Merisik tanya siapakah dalam kebaya,
Bolehku add Facebook dan Twitter nya,
Ibu memandang ku senyum sahaja,
Sayonara, ku undur sebentar ya,
Malu ku mahu harus bagaimana,
Silakan Altimet wakilkan bicara.



Anggun pandangan di matamu,
Ayu cantik tutur bahasamu,
Sayu lebur hatiku berpalu,
Terpaku ingin ku tahu,
Siapa yang menghantui diriku.



Salam, Si Anggun apa khabar,
Wajah seperti yg terpampang di layar,
Lesung pipit hitam manis petunjuk salasilah
Pekerti seperti saidatina khadijah,
Tumpang tanya siapa yang jadi teman,
Jawapan tepat tuhan rasul dan qur’an,
Tak marah, terkilan pun bukan,
Kerna mereka 3 dan aku pun sepasukan,
Maaf jika hamba kurang sopan,
Tapi sehidup menatap sudah tentu tak bosan,
Maaf jika hamba terlebih melopong,
Tapi pusingan ini hamba kalah satu-kosong,
Mungkin juga ada pusingan kedua,
Mungkin ada jalan untuk anakku ke syurga,
Maaf jika kita di cemburui masa,
Kalau aku tuannya kita bicara lebih lama,



Anggun pandangan di mataku,
Ayu cantik tutur bahasamu,
Sayu lebur hatiku berpalu,
Terpaku ingin ku tahu,
Siapa yang menghantui diriku.



Diri kamu memukau ku,
Biarkan kau dan aku bersatu (bagaimana?)
Beri yang terhebat dari yang dulu-dulu (harus)
Wahai ibu izinkan aku lalu (ayuh)
Bina hidup bina hasrat yang baru
Biarkan kau dan aku bersatu
Beri yang terhebat dari yang dulu-dulu
Wahai ibu izinkan aku lalu
Bina hidup bina hasrat yang baru



Anggun pandangan di mataku,
Ayu cantik tutur bahasamu,
Sayu lebur hatiku berpalu,
Terpaku ingin ku tahu,
Siapa yang menghantui diriku.

lagu ni first time dengarq cam biase-biase je..2 kali dengarq macam ade something yang menarik..lame dengarq baru dapat tangkap..yang diboldkan tu..first time kot lagu untuk si hitam manis..haha..klakar..huhu..akan request lagu ni setiap kali bersama kak nad ~..huhu ~




[unexpected] : zizan RL boleh rap??thumbs up to rakyat Terengganu ~

4 Critique(s):

mr_bread

sumin...pegi google r.azmi - hitam manis...haih.

BATRACHIA

mls..tu mmg tajuk htam manis..ni yg mahal bila tjuk ANGGUN tu..huhu

nadiah

nk like tp bkn fb...hahahaha...=)

BATRACHIA

huhu..like kan saje akak..huhu

Post a Comment