CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, March 27, 2011

earth hour ~

malam tadi aku stay rumah kawan kat area rumah flat seksyen tujuh kerana keesokan harinya kami akan ke satu arah yang sama tetapi berlaenan hala..maka, aku mengambil keputusan untuk stay je kat rumah dia..kami ke tesco, membeli sedikit barang basah untuk santapan makan malam..aku menyediakan sambal udang (pedas gile..xingat diri tu batuk), begedil (letak bawang ok..) dan sayur kobis..kami makan sesudah aku solat maghrib..yang tak boleh tahan, makan depan tv..sekali kluar la pasal earth hour..aku punyela ala jakun sket (lame tak tengok tv) "earth hour ke malam ni"..kawan aku. "ye la, mek"..aku pon mencadangkan idea bodoh, "jalan-jalan nak?". sekali idea bodoh itu dipersetujui..kami mengemas meja after makan dan bersiap keluar..kami berjalan melepasi blok-blok rumah flat..akhirnya menuju ke arah cita yang sama ; i-city..huhu..bergambar, berjalan-jalan..lebih sejam, kami berjalan pulang..

semasa dalam perjalanan pulang, aku seperti biasa bergelak ketawa riang ria gitu..kami menggunakan pedestrian walk yang disediakan..time tu tak banyak kenderaan..tetibe brader motorcyclist tu terbersin..aku tanpa sengaja turut mengajuk bersinan beliau..dia sempat menoleh..mungkin dalam hatinya terdetik "kurang ajar punye perempuan!" maaflah encik, saya memang tak sengaja..itu adalah tindakan luar kawal yang memang takde remote control..berjersi dark blue dan berseluar khakis (atau cream) dan berhelmet..haha




[unexpected] : sekiranya anda membaca, mohon maaf atas kekurang ajaran dan tindakan luar kawal saya ~

2 Critique(s):

nadiah

gelap x s.alam???ingt nk join earth hour tu...tp sedar2 dh kol 11.30 mlm...huahuahua...nk wat camne..bkn x nk join...ihihi...

BATRACHIA

x gelap pon akak..terang benderang jek..huhu

Post a Comment